top of page

дейности

Ако търсите не просто кътче за почивка, а приключение, с което да създадете вълнуващи спомени за Вас и Вашите близките – попаднали сте на правилното място! Освен прекрасна гледка към Балкана, „Бор и шишарка“ предлага цял куп възможности за творчески и спортни забавления, които може да организирате сами или ние да планираме за Вас.

 

В базата можете да поплувате в басейна или да разпуснете на шезлонг до него с гледка към планината, да поиграете баскетбол, волейбол, федербал или настолни игри, да се усамотите на сянка с книга в ръка и да слушате песента на птичките или да гледате залеза на слънцето от хамака. 

Извън базата може да планирате програмата си предварително, на място или да се обърнете към нас, когато правите резервацията си, за да Ви помогнем. Можем да Ви съдействаме с организирането на занимания за децата от опитен планински водач, която включва походи, въжен тролей и други планински приключения. Резултатът: страхотно забавление за малките и пълноценна почивка за големите. Допълнителна информация за възможните дейности в района, можете да получите и от Туристическия информационен център . 

IMG_20190722_161545

ПРИКЛЮЧЕНИЯ СРЕД ПРИРОДАТА Еленският балкан ще изкуши търсачите на силни емоции с красиви пешеходни и веломаршрути, възможности за конна езда, скално катерене, риболов и планински преходи. Сред природните забележителности в региона са Христовският водопад, връх Чумерна, язовир Йовковци и скалният феномен Марков Камък. Запазена марка на Елена е паркът „Калето“, подходящ за отдих, семейни разходки и забавления.

Elena gallery 5

СПОРТ В „БОР И ШИШАРКА“ В двора на къщата има всичко необходимо за мини спортен турнир: баскетболен кош, басейн, волейболна мрежа. Мястото е подходящо за йога, футбол, федербал и всякакви други спортни занимания. Ако сте готови за по-сериозно съревнование, на ваше разположение са спортните съоръжения на град Елена, които включват конна база, басейни, спортна площадка за стрийт фитнес, градски стадион и открит тенис корт.

Pottery Workshop

ПРЕЖИВЯВАНИЯ ЗА ВСИЧКИ СЕТИВА Запознайте се с традициите на Еленския край и усетете автентичния дух на едно магично място с красива история. Ако сте готови да се изцапате, може да се включите в грънчарска или дърворезбарска работилница, водена от местни занаятчии. Можете да участвате във винен тур или дегустация на местни кулинарни деликатеси, сред които и прочутия Еленски бут. Потърсете информация от Туристическия информационен център.

ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА ИСТОРИЯТА

ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА ИСТОРИЯТА Потопете се в миналото с разходка из град Елена. Неговата славна история е съхранена в културни забележителности, сред които паметници, музеи, възрожденски къщи, известната Часовникова кула, както и архитектурно-историческия комплекс „Даскалоливница”. Той включва три музейни обекта, отворени за посещение: „Камбуров хан”, вградената в земята църква „Свети Никола” и първото класно училище „Даскалоливница”.

bottom of page